L’Examen Oficial de Nivell de Llengua Japonesa, popularment conegut com a Nôken (JLPT en les seves sigles en anglès), ha estat sent organitzat per la Fundación Japón i la Japan Educational Exchanges and Services (antigament Association of International Education) des de 1984 coma un mitjà fiable per a avaluar i certificar la competència en japonès dels parlants no nadius. Quan es va començar a organitzar tan sols  7.000 examinants es presentaven a nivell mundial. El 2018 es van presentar a l’examen 1.170.000 estudiants d’arreu del món, fent de l’Examen Oficial de Nivell de Llengua Japonesa la prova de llengua japonesa de més abast a tot el món.

L’Examen Oficial de Nivell de Llengua Japonesa té lloc dos cops a l’any:

Primer diumenge de juliol. El període de matriculació s’obre al març.

Primer diumenge de desembre.  El període de matriculació s’obre al setembre.

Els interessats trobaran tota la informació sobre l’examen, així com el procés de matriculació, al web oficial de JLPT a Espanya:

www.jlpt.es

 

Parts i temps de l’examen

L’examen consta de cinc nivells de dificultat, on N5 és el més bàsic i N1 el més avançat.

  Nivell Parts de l’examen i temps
N1 Coneixement de la Llengua (Vocabulari/Gramàtica) – Lectura 110 min. Audició 60 min.
N2 Coneixement de la Llengua (Vocabulari/Gramàtica) – Lectura 105 min. Audició 50 min.
N3 Coneixement de la Llengua (Vocabulari) 30 min. Coneixement de la Llengua (Gramàtica) – Lectura 70 min. Audició 40 min.
N4 Coneixement de la Llengua (Vocabulari) *25 min. Coneixement de la Llengua (Gramàtica) – Lectura *55min. Audició 35 min.
N5 Coneixement de la Llengua (Vocabulari) *20 min. Coneixement de la Llengua (Gramàtica) – Lectura *40 min. Audició 30 min.

*Des de la convocatòria de desembre de 2020, la durada de la primera i la segunda proves de N4 i N5 s’ha modificat. Per a més informació podeu consultar la pàgina de jlpt.jp (Composition of Test Sections and items).